Dethroned.





Den 31 Januari smäller det på Trädgår'n i Göteborg! Då intar Bring Me the Horizon, Architects, The Devil Wears Prada och kanske Your Demise (går rykten om att de ska vara med i alla fall) scenen. Jävligt tung line-up alltså! Själv är jag inget stort fan av BMTH, men TDWP och Architects ska bli jävligt roligt att få se. Nu fattas det bara att A Day to Remember ger sig ut på Europa turné och inkluderar Sverige och främst Göteborg då!

Nu är det ta mig fan bara 6 ynka dagar kvar till Hell on Earth på Musikens Hus! Jag peppar gärnet genom att lyssna sönder Terror's nya platta och även "The Price of Existence" med All Shall Perish. Kommer bli en galen kväll med bra band och trevliga vänner.

Cya in the pit on October 5th, fuckers!

Keepers of the Faith.



Keepers of the Faith (2010)
Band: Terror
Genre: Hardcore
Myspace:
http://www.myspace.com/terror

Senaste alstret från gubbarna i macho-hardcorebandet Terror, och antagligen deras bästa platta hittills, den besegrar till och med den mäktiga One with the Underdogs. De har även tonat ner metalcore stuket de hade på The Damned, The Shamed albumet, och även testat lite andra saker än bara rent hardcore-gung, vilket främst märks i låten "You're Caught" med sina smått punkrock doftande riff. Känns bara positivt att de inte fastnar och bara kör ett och samma sound konstant, utan prövar lite annat också.

Men missförstå mig inte nu, det är fortfarande samma gamla Terror, med Steve Vogel i spetsen, som vi är vana vid att höra. Låtar som är som gjorda för att mosha tills du knappt kan gå längre. Skivan är även en sorts hyllning till allt som är hardcore, vilket framgår tydligast i låtar som "The New Blood" och titelspåret "Keepers of the Faith".

Om ni gillar t.ex Hatebreed och Madball så är Terror definitivt bandet för er! Rekommenderar starkt den här plattan alltså.

[8/10]

Terror – Keepers Of The Faith

Within the Ruins "Invade" - Recension.



Sitter och lyssnar igenom amerikanska Within the Ruins senaste alster Invade och tänkte skriva en liten kort recension om plattan hade jag tänkt.

Redan i intro-spåret Designing Oblivion inser man att Invade är en tung och relativt mörk skiva. Och sedan kan man väl helt enkelt säga att helvetet brakar loss. I det andra spåret Versus bevisar amerikanerna att de behärskar sina instrument, vi bjuds på tung och snabb teknisk metalcore som skiljer bandet från många andra metalcoreband i mina ögon. Speciellt då de har mer tekniska breakdowns, istället för att bara använda det vanliga "chugga-chugga" riffandet, även fast det också förekommer ibland. Det som drar ner plattan lite är de två instrumentala låtarna, speciellt när en av dem är över sex minuter lång. Jag har absolut inget emot lite längre låtar, men hade gärna haft sång istället för bara instrumentalt. Sedan har jag lite problem med ljudet på trummorna också, virveln är ibland svår att höra ibland allt det tekniska kaoset som bandet lägger fram.

Trots det så är det ett starkt album tycker jag. Ser fram emot att höra mer av dessa herrar i framtiden, och jag tror att nästa platta kommer bli ännu bättre. Även fast den säkerligen dröjer. Men den som väntar på något gott!

[8/10]


Kommer försöka lägga upp lite recensioner här lite då och då. Kommer ju inte bara vara metalcore, utan även death metal, black metal, hardcore, thrash metal med mera.

Hell on Earth 2010.

Jag är verkligen sämst på att uppdatera. Men det har hänt så mycket på sistone typ. Vi har kommit igång med att börja repa nu, vilket känns fett bra! Vi ska förhoppningsvis spela in får första EP om 2-3 månader i Studio Mega i Varberg. Kostar normalt 15,000 att spela in en EP där, men vi får göra det helt gratis, ehehe. Sen så kanske den hamnar på Spotify om allt går som det ska med. Är så jäkla taggad!

Sen är jag även sjukt taggad på Hell on Earth-turnén som anländer till Göteborg och Musikens Hus den 5e Oktober. Självfallet befinner även jag mig där då, tänker inte missa chansen att se band som Down to Nothing, Terror, All Shall Perish, The Acacia Strain och Every Time I Die! Måste påminna David om att vi ska beställa biljetter snart bara, så att vi inte glömmer det, haha.



Sedan är jag även rätt taggad på att åka och se Watain och Deströyer 666 i Malmö. Skulle vara sjukt fett att få se Watain live alltså, känns som att det är något man måste uppleva innan man dör. Fast det är ju en fråga om pengar, vilket jag med största sannolikhet inte har innan den spelningen, vilket är lite jobbigt!

RSS 2.0