Uppdatering + "recension" av Mayhem konserten.

I onsdags var det i alla fall dags för Mayhem, Aeon och Godphobia. Jag, Anneli och Robin kom dit ungefär tio minuter efter insläppet. Enda problemet var att de inte hade släppt in någon ännu, så vi fick snällt stå där och vänta i 30-40 minuter, det var ju lagom trevligt.

Men sedan kom vi in i alla fall, och först upp på scen var Godphobia från Stockholm. Sångaren var hög som in i helvete, men klockren var han. Man hörde väl högst cirka 30% av mellansnacket skulle jag tro, haha. Hyfsat bra liveband, blev dock lite enformigt efter ett tag, mot slutet kändes det som att de körde samma låt om och om igen. [6/10]

Sedan var det dags för Aeon, ett riktigt bra death metal band från Östersund. Jag hade sett fram emot att få se dem ett bra tag, och de gjorde mig inte besviken! De lirade bra låtar, bl.a min favorit låt Caressed by the Holy Man. Tommy Dahlström är en bra frontman med en jävligt grym röst. Kommer utan tvekan se dem igen om de spelar i Göteborg! [8/10]

Nu var det äntligen dags för Mayhem! De öppnade upp med Pagan Fears om jag inte minns helt fel. Sedan kom sångaren, Attila, in på scen, utklädd till död påve med blod i ansiktet och över kläderna, och han hade även en lie i hand. Mayhem är ett sånt band som man ska se live, de har mycket mer energi och känsla på scen. Även fast jag tycker om dem på skiva också. Tyvärr tyckte jag att de tappade lite mot mitten, energin försvann helt plötsligt. Men de tog igen det stort när de drog igång Freezing Moon och Deathcrush, det var något speciellt med att få höra de låtarna live. Eller ja, det var något speciellt med att se Mayhem överhuvudtaget, en mäktig känsla. Det enda jag kan klaga på var då att de tappade lite mot mitten och att sången var ganska låg ibland. [8/10]




Utöver Mayhem konserten har väl det inte hänt speciellt mycket, haft en väldigt stressig vecka i skolan. Tre prov, varav jag missade ett pga av de jävla spårvagnarna, och de andra två gick käpprakt åt helvete. Känns underbart alltså! Men nästa vecka är det lugnare, och på torsdag åker jag till Emma. Och sen på lördag är det Nadims 18-års fest, kommer bli riktigt nice!

Trve.


Peppar Mayhem som fan nu! Ska bli grymt att få se dem + Aeon på onsdag.


Söndagar är sjukt tråkiga. Har alltid varit och lär alltid vara. Och imorgon är det skola igen, fan också!
Men jag var faktiskt duktig och gick på varenda lektion förra veckan, hoppas bara jag är lika duktig den här veckan också. Funderar även att snacka med någon psykolog eller något, pga av min ilska. Jag har alltid kunnat kontrollera den innan, men nu börjar det bli svårare och svårare. Vilket resulterar i att jag blir dryg och elak mot mina vänner, vilket känns hemskt. Så om jag har sårat någon av er ber jag verkligen om ursäkt. Och det här får väl fungera som en varning eller vad man vill kalla det, för jag har en tendens att bli irriterad/arg för minsta lilla numera. Men jag ska försöka hitta en lösning på problemet, så det så!

Men nu ska jag i alla fall återgå till att vara trve och lyssna på Mayhem.

Sworn to the Dark.

Tänkte skriva en liten uppdatering om de senaste dagarna. Det största och hemskaste som har hänt är väl att Dio ställde in sin Europaturné, vilket är väldigt sorgligt. Hoppas bara inte att det är något allvarligt som har hänt honom! Sedan har det väl rullat på som vanligt, man vaknar, gör sig i ordning, åker till skolan, åker hem och äter, degar vid datorn och sen går man och lägger sig. En positiv sak är i alla fall att det börjar gå bättre på repen. Vi flummar fortfarande runt, men vi får även något gjort, vilket känns bra. Sedan är det ju dags att se Mayhem på onsdag. Min trve kvlt mätare höjs som fan pga av det alltså. Resten av kvällen kommer väl spenderas med att lyssna igenom Dark Funeral's senaste platta igen och även Watain's Sworn to the Dark. Det var ett tag sedan nu.


"Sworn to the Dark
To the Death and far beyond"




Neckbreakers Ball @ Trädgår'n!

Igår var det då äntligen dags att få se Behemoth! Pepp som fan mötte jag upp Anneli för att sedan bege oss till Trädgår'n. Vi kom dit runt halv sex, kvart i sex ungefär. Väl inne på Trädgår'n så köpte jag mig en Behemoth tröja, så tuff är jag. Sen var det bara att vänta i cirka en timme innan Arsis skulle börja spela, och under den tiden så träffade jag och Anneli Nergal (Sångare/Gitarrist i Behemoth för er som inte visste det) och vi tog varsitt kort med honom. Jag var fruktansvärt lycklig efteråt, haha.

Sedan var det då dags för Arsis! De lirar väldigt teknisk melodisk death metal, och tyvärr kunde det bli lite väl mycket "gitarr-runkande" ibland, men ett ändå ett helt hyffsat live band och det var skoj att få ha sett dem! Det var deras första gång i Sverige, och pga av att det kanske inte är så många som har hört dem ännu var det ganska glest i publikleden. [7/10]

Nästa band på scen på scen var Scar Symmetry, och de var jag inte ens lite intresserad av att höra, så under den tiden var jag, Kian och Anneli mest i baren. Men vi gick ändå in för att få bra platser till Devildriver, så en eller två låtar hörde jag, och det var trist som fan. De hade varit helt okej utan sina clean vocals som förstörde hela framträdandet. Eftersom att jag inte såg dem tillräckligt mycket kan jag inte ge dem något betyg, men jag kan bara säga att jag tänker inte se dem när de är förband för Hypocrisy heller.

Nu var det dags för Devildriver att gå upp på scen. Jag hade sett fram emot att få se dem som fan! Och det var fullt fart på bandet redan från början. Tyvärr var publiken ganska tråkig, och det var bara ett fåtal människor som lyssnade på sångaren, Dez Farfaras, uppmaningar till att starta en gigantisk circle-pit/mosh-pit, vilket var väldigt synd. För till Devildriver ska man fan röja! Jag fick höra flera av mina favoritlåtar, så som Clouds over California, These Fighting Words och Pray for Villains. Riktigt bra live band, och Dez lovade att de ska komma tillbaka snart igen och headline:a. Vilket jag verkligen hoppas att de gör! Fångade även ett plektrum från gitarristen Jeff! [8/10]

Äntligen! Nu var det dags för Behemoth att ta sin plats på scen, och vid det här laget var jag väldigt pepp på att få se dem. De öppnade med Ov the Fire and the Void (har jag för mig i alla fall) och redan från första låten var det grymt bra. Riktigt bra setlist hade de också, tyvärr minns jag inte exakt i vilken ordning låtarna var i.
1. Ov the Fire and the Void
2. Demigod
3. Conquer All
4. Shemhamforash
5. LAM
6. At the Left Hand ov God
7. As Above So Below
8. Decade of Therion
9. Chant for Ezchaton 2000
Encore; Lucifer.

Jag har säkert missat någon/några låtar, men det är de jag kommer ihåg att de spelade.
Nergal sa även att de kommer tillbaka igen 2010, jag undrar om han bara syftade på House of Metal då, eller kanske Metaltown också? Det hade varit awesome om de kommer till MT! Fick även tag på ett plektrum från Behemoth också, jävligt nice! [9/10]

Allt som allt var det en riktigt lyckad kväll med trevliga människor! Nu är det bara att peppa Mayhem och Aeon nästa vecka också!


Helgen som varit.


Mobilbilder tycker vi alla om! Men i alla fall, jag fick ett plektrum från Anders i The Haunted, awesome!


The Haunted var grymt bra i fredags! Tänkte skriva ihop en liten "recension" eller vad man vill kalla det.

Fredagen den 13e, The Haunted ska lira på Sticky Fingers, och Emma skulle även till mig den dagen. Och eftersom att det var fredagen den 13e så krockade Emmas tåg med en jävla älg på väg hit, och då började jag och Robin bli lite nervösa, kommer vi hinna till konserten i tid? Men Emma blev bara cirka 40 minuter försenad, så efter att ha lämnat av henne hemma, hämtat biljetterna och mött upp Robin var det bara att åka raka vägen till Sticky. När vi väl var framme var klockan ungefär 21.55. Nästan två timmar efter insläppet, så vi missade förbandet, Bibleblack.

Sedan efter cirka 15 minuters väntande drog The Haunted igång, och jävlar vad bra de var! Basisten Jonas saknades pga av sjukdom, men de klarade av det galant utan basist! Det enda jag kan klaga lite på var den smått trista publiken. Så efter att ha stått inklämd bland fulla, tjocka 40-åringar under underbara låtar som, Moronic Colossus, 99 och All Against All tog jag mig därifrån och flyttade mig tillsammans med Robin mycket närmre scenen, där det var mycket bättre drag. Och efter spelningen så fick jag då plektrumet på bilden av Anders, vilket kändes jävligt nice.

För att summera det hela; The Haunted var grymt bra! Publiken var mindre bra. Men allt som allt är jag nöjd.




Resten av helgen har varit riktigt mysig, har mest legat hemma och kollat på film med Emma. Förutom i lördags när hon hängde med mig och repade. Vilket måste ha varit jävligt tråkigt för henne, haha!
Nu har hon tyvärr åkt hem, men jag ska antagligen dit igen den 4e December, vilket jag ser fram emot.

Nu ska jag kolla på "The Boat That Rocked" och äta. Cheers!

THE HAUNTED, YAAAY

The Haunted idag på Sticky Fingers, fan vad pepp jag är! Kommer bli jävligt nice, kan dock nog inte röja jätte mycket pga av min septum.
Orkade inte gå till skolan idag, kändes som att jag bara hade dödat någon ändå. Så jag och Robin åkte in till stan och träffade Anneli, Tobbe och Hanna och fikade med dem. Var skoj att få träffa dem igen!

Men nu ska jag lira lite Fallout 3 och sen åka till Centralen och hämta upp Emma, yay.

Blir väl en kort recension eller vad man ska säga om Haunted någon gång under helgen om jag orkar!

Stay grim and frostbitten!

Those Whom the Gods Detest.


Jävligt bra platta! Se till att kolla upp den om ni inte redan har gjort det! Lätt en av mina favoriter med Nile.

Idag har varit en rätt så händelsefattig dag, har i stort sett bara varit i skolan (hör och häpna) och sen in till Rockhouse, där jag hittade en Municipal Waste-tröja. Win.

Känner mig även lite duktig som faktiskt har börjat gå till skolan igen, trots sömnproblem och så. Får se till att jag har lika duktig resten av terminen också! Nancy, Johan, Stefan och Carro, ni får fan tjata på mig om jag inte dyker upp i skolan. Och jag kommer tjata på er, tro mig.

Resten av kvällen blir väl att kolla på Fringe (den är så underbart bra, den serien) och dricka julmust. Och lyssna på Nile.

I bid thee farewell.

Lol, jag har septum.

Idag när jag var ute och satte upp affischer för PK Musik, så kommer det fram en gubbe som petar mig hårt i ryggen och frågar vad fan jag sysslar med, då hade han blivit irriterad för att jag hade satt upp mina affischer över några andra. Och när jag sa till honom att jag bara gör mitt jobb och inte tänker ta ner dem om han trodde det, så sa han att han skulle ringa snuten. Be my guest sa jag till honom då. Inte fan kom det någon polis och hämtade mig inte. Ibland undrar man ju verkligen vart den här världen är på väg?

Jag har även piercat septum idag! Jag blev jättenöjd och det gjorde inte ett dugg ont, trodde att det skulle kännas som fan.

Nu ska jag kolla på första säsongen av Fringe! Cya!

Röd.

Suttit och lyssnat igenom kents nya platta flertalet gånger idag, och allt jag har att säga är att den är underbar. Blir att köpa den så fort jag får pengar. Och då ska jag även pierca septum, yay.

Idag har min broder fyllt år. Hela åtta år nu ju, stora killen. Sen har vi även repat, och Stefan har ju kommit på några riktigt episka saker alltså, awesome.

Blir ett ganska kort inlägg idag, orkar inte skriva så mycket. Men nu ska jag försöka somna till någon film.

Godnatt!

BEHEMOTH ÄR TUFFA.


Den 17e November smäller det! Fan vad pepp jag är! Behemoth @ Trädgårn.


Eh, jag har inget vettigt att säga idag. Fast känns i och för sig som att jag aldrig har det, haha. Men jag är i alla fall extremt pepp på att få se Behemoth! Devildriver, Arsis och Scar Symmetry spelar även den kvällen. Dock hade jag klarat mig väldigt bra utan Scar Symmetry.

Nästa fredag lirar The Haunted, kommer också bli nice. Fredagen den 13e, undrar om jag blir skadad i moshen då? Hade varit brutalt. Emma kommer även hit den helgen, och det är väl det jag ser fram emot mest, saknar henne väldigt mycket.

Men nu ska jag snart kolla på Narnia - Häxan och Lejonet. (Jag är så cool, eller hur?)

Stay trve kvlt d00ds!

The Devil Wears Prada @ Brewhouse.

Kan ju säga att dagen började inte så jävla bra. Hände en del grejer, vilket gjorde mig orolig och deppig. Så det blev ingen skola idag heller. Fy fan alltså, måste börja skärpa mig. Men det är ju inte så himla lätt när man har sömnproblem heller, men men. Funderade även på att dissa TDWP, men jag kände att jag inte ville svika Erika, Anton och Lina.

Så runt 18-tiden var jag inne i stan och mötte upp Anton, Erika och Ebba. Sen begav vi oss till Brewhouse där vi skulle möta alla de små söta hardcore kidzen. Och efter ungefär en timmes väntande där inne så började det första bandet, Jesiah, spela. Och efter ungefär en låt gick jag därifrån. Fy fan vad de inte var bra! Var bland det sämsta jag har hört. Någonsin!
Så under tiden drog vi till ICA Fokus och köpte dricka och godis, vilket var mycket trevligare än att stå och lyssna på när Jesiah misshandlade sina instrument. Sedan var det dags för Your Demise! Andra gången jag såg dem, och de är ett trevligt liveband, mycket bättre än det första. Tyvärr är jag inte så mycket för hardcore/metalcore, så personligen tycker jag att det blir lite enformigt efter ett tag, vilket var fallet med TDWP. De hade mycket energi och ville ha med publiken, så creds till dem för det. Men sen så var musiken inte den bästa. Och jag tycker fortfarande att det ser lika löjligt ut med alla hc-ungar som ska vifta med armar och ben. Lär er att mosha som män istället, fjollor.

Anyway, helt okej dag och konsert. Var roligt att träffa folk igen, jag såg mer fram emot det än själva spelningen.

Men nu ska jag gå och lägga mig! Godnatt!

Deathmask Divine.


Den här tröjan beställdes idag, sweeeeeeet!


Idag så blev det ingen skola för mig, slutade med att jag sov till klockan ett. Är man trött så är man, hörde inte ens när larmet ringde. Men i alla fall, runt kvart över ett eller så ringde min morsa och säger att jag får 1000kr (!) av henne att köpa kläder för. Så jag drog in till stan och köpte ett par nya jeans, en mössa och en ny tjocktröja. Och beställde även tröjan på bilden.

Imorgon spelar W.A.S.P. har fortfarande inte bestämt om jag ska gå eller inte. Men TDWP blir det på torsdag, även om jag bara går för att släppa in Erika, Anton och Lina gratis.

Nu ska jag fortsätta kolla på The Big Bang Theory!

Stay Metal and stuff!

I am sin.

Sweet! Belphegor kommer till Göteborg, blev väldigt glad när jag fick reda på det! Dessutom kommer de antagligen med Kataklysm, vilket gör det hela ännu bättre.

Belphegor till Göteborg! Fy fan vilken underbar spelning det kommer bli.


Idag började skolan, lika trist som vanligt att börja igen. Att man dessutom inte har sovit på ett dygn nu gjorde inte saken bättre! Men men, måste gå i skolan ändå, behöver närvaron.
Som tur var så hade jag The Black Dahlia Murder's dvd Majesty på min ipod, så den räddade dagen.

Och eftersom att jag ändå har lagt upp en bild på Belphegor kan jag likaväl tipsa er om deras musik ifall ni inte har hört dem. Riktigt bra black/death metal!

Peace out!

666 - The Number of the Beast, and other stuff.

Okej, första blogginlägget då. Lär väl bli att jag mest skriver om musik, eftersom att det är en sån stor del i mitt liv. Eftersom att jag går på konserter i stort sett hela tiden (i alla fall om man ska tro min mamma) så ska jag även försöka skriva lite om dem och så. Kanske laddar upp en och annan bild om jag får tag på kamera också.

Anyways, W.A.S.P. är på onsdag. Om jag ska gå har jag inte bestämt ännu, känns drygt att behöva gå själv. Men samtidigt vill jag se dem, hm, problematiskt det där. Sen är det The Devil Wears Prada på torsdag. Personligen gillar jag dem inte, men jag går gratis, och jag tänkte vara lite schyst mot några kompisar och fixa in dem också. Går mest för att träffa folk jag inte har träffat på ett tag.

Nu har jag inget mer att säga känner jag. Så, hejdå eller något. Och juste, det obligatoriska; STAY METAL MOTHERFUCKERS!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0