Cannibal Corpse.



Cannibal Corpse. Bandet som frälste mig, eller vad man ska säga. Det är i stort sett tack vare dessa gubbar som jag insåg att death metal is the way to go. Hammer Smashed Face var den första låten jag hörde, och redan efter tio sekunder så tänkte jag bara "Fy fan vad bra det här är!". Och när jag började kolla upp resten av deras album (Kill var det första jag kollade upp, eftersom att det var deras senaste platta då) så kom jag i kontakt med andra band, så som Vader, Deicide, Morbid Angel. Ju fler döds och black metal band jag upptäckte, desto mer insåg jag att extrem metal (Då räknar jag med Thrash, Black, Death, Grindcore) verkligen var min grej. Jag får inte samma sorts kick på t.ex Heavy och Power Metal konserter som jag får på Death, Black & Thrash. Adrenalinkickarna man får när man slänger sig in i en mosh-pit t.ex, det finns fan inte mycket som slår det, haha.

Så jag vill bara säga tack till Cannibal Corpse för att ni har förändrat mitt liv när det gäller musiken, och tack till alla ni som har tipsat mig om riktigt bra band! Fortsätt gärna komma med rekommendationer och liknande, alltid skoj att få höra nya band.

Julafton var förövrigt ganska lugn, som vanligt. Fick äntligen ett par riktiga högtalare till datorn, så nu ska jag irritera skiten ur morsan genom att spela musik på hög nivå!

God Jul på er allihopa! Även om det inte är julafton längre.

SNÖ!

Äntligen så har det börjat snöa här i Göteborg! Lyckan är gjord! Nu får vi bara hoppas att det håller i sig i alla fall till ett par dagar efter jul. Man måste ju hinna åka pulka och sånt liksom, haha.

Nu är det inte långt kvar till Julafton heller, och duktig som man är har jag redan handlat färdigt alla julklappar, så jag slipper vara i stan när det är folk exakt överallt.

Har inte så mycket mer att skriva om känner jag, förutom att Emma kommer hit om åtta dagar, vilket jag längtar grymt mycket till. Och sen har jag börjat spela Runescape igen, vilket var väldigt längesedan (Ja, jag är en nörd, ska vi slåss om saken?) så nu har jag något att fördriva tiden med också, yay! Sedan, även om det är lov, så måste jag börja skriva på min kulturjämförelse till Mångkulturen. Ska jämföra likheter och skillnader när det gäller Keltisk och Nordisk mytologi, kan nog bli intressant faktiskt.

Och jag loggade precis in på Facebook, och ser att det är jättemånga som har kommenterat min status där jag frågar om någon är på att åka pulka. Tydligen har folk svårt att se mig åka pulka. Jag förstår verkligen inte varför!

Men nu ska jag spela Runescape och dricka Powerking och vara uppe hela natten. Hejdå!

Sjuk = Fail.



Jag är ungefär lika glad som på bilden över att ha blivit sjuk. Fryser och har feber, perfekt tajming inför lovet också! Förhoppningsvis mår jag bättre om ett par dagar.


Finntroll har för övrigt lagt upp en ny låt på sin myspace. Och den är ju grymt bra, som vanligt. Finntroll verkar då inte misslyckas den här gången heller. Soundet skiljer sig en del från Ur Jordens Djup plattan tycker jag, men man märker ändå vilket band det är som spelar. Deras nya platta släpps 22e Februari, och det ska självklart köpas! De blir ju även en av de stora höjdpunkterna på Metaltown 2010, tillsammans med Nile, Sabaton och Rammstein. Hoppas att det kommer minst lika bra band i nästa bandsläpp också.

Nu ska jag nog lägga mig i sängen, kolla klart på "Centuries of Torment" dvd:n med Cannibal Corpse och sen spela Final Fantasy XII.

God Natt!

Angel of Death!



Den här dagen har gått åt till att lyssna på världens bästa thrash metal band, Slayer!
Jag är så grymt pepp på Sonisphere, då jag äntligen får se dem igen. Kommer bli sjukt bra. Hoppas på mest äldre låtar, även fast de gärna får lira Flesh Storm och World Painted Blood.


Har även varit hemma från skolan idag, har ont i halsen och fryser, perfekt att bli sjuk lagom till lovet. Fy fan.
Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon, även ifall jag antagligen inte går till skolan då heller. Och sedan har jag snart sett klart alla avsnitt av Fringe, och nästa kommer inte ut förrän den 13e Januari. Katastrof! Får väl se till att kolla igenom hela Californication fram tills dess då antar jag.

Men nu ska jag återgå till mitt Slayer lyssnande. HEJDÅ.

Surgery, with no anesthesia
Feel the knife pierce you intensely
Inferior, no use to mankind
Strapped down screaming out to die
Angel of Death
Monarch to the kingdom of the dead
Infamous butcher,
Angel of Death

Sonisphere 2010!



Biljett fixad till Sonisphere 2010! Fy fan vad underbart det kommer bli. Iron Maiden själva gör allt värt, sen att man får se Slayer, Anthrax och Heaven & Hell också gör allt så mycket bättre! Sedan hur vi gör med boende är inte så himla viktigt. Johan fyller ju ändå 18 samma dag, kanske blir en krogrunda resten av natten sedan och ta tåget tidigt dagen efter!

Idag blir det i alla fall Sonata Arctica, och jag är inte pepp. Inte ens lite. Förhoppningsvis är de bra live, så att det blir lite roligt ändå. Sedan är det snart jullov, vilket jag ser fram emot. Då slipper man skolan i tre veckor. Tre veckor utan att behöva tänka på läxor, prov och inlämningar. Men nu ska jag in till stan först och sätta upp lite affischer (man måste ju jobba lite ibland också) sen hem och käka. Sedan blir det väl att dra till Trädgår'n och möta upp Johan, Stefan och Amanda.

Now, fuck off!

Hatinlägg nr.1

In Flames igår då, bästa In Flames spelningen jag har varit på, så bandet var det inget fel på. Men publiken under förbanden, herregud. Skärp till er och sluta veva med armarna era jävla fjollor. Efter två slag och en fot i ansiktet (jag blev fälld i en mosh, och självklart är folk för dumma i huvudet för att faktiskt hjälpa en upp också, så när jag väl försöker resa mig upp får jag en spark i ansiktet. Kändes lagom skoj när ens septum precis har läkt) så insåg jag en gång för alla, att folk som är aggressiva och vevar med armarna på metalkonserter, de har då fan inget där att göra! När man röjer ska man ha skoj, inte behöva akta sig för några jävla idioter som hoppar runt och sparkar i luften. Både jag och Stefan hade även tanken att vad kommer hända med riktig metal i framtiden? När alla dessa metalcore/deathcore band ska agera förband på varenda konsert. Jag insåg även att det fanns sammanlagt cirka 10-15 långhåriga killar på konserten igår, resten hade kort blont hår och passade inte in för fem öre. Kalla mig trångsynt och vad ni nu vill, men jag tycker inte om korthåriga människor på hårdrocks konserter.

Som jag märkte igår var det väldigt många som kollade snett på mig när jag headbangade. Hur fan kan de kolla snett på mig, headbanga SKA man göra när man är och ser metalband för fan! Och det var även en snubbe som hela tiden knuffade till mitt huvud för att han fick mitt hår på sig, då vände jag mig bara om och stirrade på honom, då gick han, haha. Jävla tönt.

Egentligen ska jag kanske inte skriva inlägg när jag är arg, för då blir det inte lika sammanhängade som det skulle ha blivit från början, men jag kände för att dela med mig av mitt hat. Efter Lamb of God så lär jag sluta att gå på konserter där folk hardcore dansar, jag har fått nog. Mycket roligare med konserter där folk inte börjar gråta för att man headbangar.

August Burns Red.




Som jag nämnde i mitt förra inlägg, så är detta band utan tvekan årets stora upptäckt när det gäller musiken. Och Constellations plattan är en av de bästa jag har hört på länge! Tyvärr så missade jag när de lirade på Metaltown i somras, pga att jag då inte ens hade hört dem, vilket jag ångrar väldigt mycket nu. Men som tur är så kommer de hit i Mars tillsammans med Lamb of God, Job for a Cowboy och Between the Buried and Me! Lamb of God i all ära, men det är August Burns Red som gör hela den spelningen riktigt värd. De har öppnat upp ögonen på mig och fått mig att inse att viss metalcore och hardcore faktiskt inte är så himla dålig som jag trodde, i alla fall inte när den spelas på det här sättet. Ett väldigt bra band som jag starkt rekommenderar!



Sedan är det ju In Flames imorgon. Jag är inte pepp alls. Tror mest att det beror på alla onödiga/dåliga förband. Det hade räckt med Killswitch Engage alltså. Vad Dead by April gör där förstår jag verkligen inte. Men jaja, förhoppningsvis blir jag mer pepp när jag väl är där imorgon, det är ju trots allt In Flames vi snackar om!

De 10 bästa metalplattorna under 2009.



1. August Burns Red - Constellations
Första gången jag skulle lyssna igenom den här skivan var jag lite små skeptisk pga de spelar metalcore, och folk som känner mig borde vid det här laget veta att jag inte hyser någon större kärlek till metal/deathcore. Men den här plattan fick mig att inse att all metalcore inte måste låta skit. Genomarbetade breakdowns, som till och med jag kan uppskatta. Är utan tvekan årets bästa platta, och årets stora upptäckt!




2. Nile - Those Whom the Gods Detest
Albumet som fick mig att inse hur bra Nile faktiskt är! När man väl har lärt sig att urskilja alla olika saker från den massiva ljudvägg som bandet brukar stå för, är det väldigt, väldigt bra. Underbara melodier och trummor. Har en given plats i skivsamlingen!




3. Immortal - All Shall Fall
Första plattan på sju år från Abbath och Demonaz, och vad finns det att säga egentligen? Mer än att Immortal är Immortal, det är episkt, storslaget och grymt bra som vanligt.




4. Behemoth - Evangelion
En stor förbättring jämfört med 2007 års The Apostasy. Riffen är bättre, trummorna är tightare och Nergal sjunger bättre än någonsin! Den slår dock inte min favoritskiva med polackerna, Demigod. Men det är inte långt ifrån!




5. DevilDriver - Pray for Villains
Klart en av årets stora höjdpunkter. Melodiöst, hårt och med ett riktigt nice groove. Och Dez Farfara har ju verkligen en röst som heter duga. Har du inte hört den här plattan rekommenderar jag att du gör det snarast!




6. Dark Funeral - Angelus Exuro Pro Eturnus
Enligt mig är detta black metal veteranernas bästa platta hittills. Det är inga större överraskningar, men Dark Funerals lägstanivå är en väldigt hög sådan. Emperor Caligula är i högform, och gör en av sina bästa sångprestationer någonsin.




7. Mastodon - Crack the Skye
Detta är en skiva man verkligen måste lyssna från början till slut på, helst med hög volym i sina hörlurar, så att man kan svepas med av den underbara musik som Mastodon har skapat på det här albumet. Finns inte så mycket mer att säga egentligen. Lyssna på det om du inte har det!




8. Kreator - Hordes of Chaos
Efter några rätt så konstiga och experimentella skivor på 90-talet är Kreator nu tillbaka med full styrka! Hordes of Chaos bevisar att Kreator tillhör den absoluta eliten inom Thrash metal. Titellåten och Amok Run är metal i toppklass!




9. Napalm Death - Time Waits for No Slave
Med en över 25-år lång karriär bevisar Napalm Death med detta album varför just de är "The Godfathers of Grindcore". Rått och snabbt, precis som grindcore ska vara. Och man kan inget annat än älska Mark "Barney" Greenway's omänskliga vrål.




10. Lamb of God - Wrath
Håller samma höga klass som föregångaren "Sacrament", och fastställer Lamb of God som ett av världens bästa metalband just nu. Tunga, genomtänkta låtar med bra uppbyggnad och mycket känsla!

Tihi fniss.

Rammstein, Finntroll, Nile och Sabaton kommer till Metaltown!
Detta är helt underbart alltså. Det är bara första bandsläppet och det känns redan bättre än årets line-up. Hoppas det är samma klass på de andra bandsläppen också. Jag klarar mig alldeles utmärkt utan en flodvåg av metalcore band som det var under årets Metaltown. Mer death och black metal åt folket säger jag bara!


I torsdags så åkte jag ner till Karlskrona och var hos Emma, hon fyllde ju 18 också, stor flicka nu, haha!
Det var mysigt som vanligt. Och igår så var det fest för Nadim som även han har fyllt 18, så när jag var framme på centralen mötte Carro, Nancy och Johan upp mig för att sedan åka hem till mig, lämna lite grejer och dra till Nadim. Jag hade fruktansvärt roligt under festen, och jag hade redan innan bestämt mig för att bli asfull. Och se på fan, det klarade jag av alldeles utmärkt. Jag fick även för mig att jag spydde blod under festen, när det egentligen var pga att ett sår på min läpp hade spruckit och därför hade jag blodsmak i hela munnen. Smidigt säger jag bara.
Idag mår jag faktiskt förvånansvärt bra, har bara mått illa egentligen. Förväntade mig att jag skulle vara helt död. Men men, är man halv-finsk så är man. Fick även reda på att vi inte har någon historia imorgon, vilket betyder att jag får sovmorgon. Sweet!

Nu ska jag lyssna på musik och vara allmänt cool.

Holy shit, ny månad och sånt.

Har väl inte så mycket att skriva idag egentligen, förutom att jag har väldigt mycket att tänka på just nu. På torsdag fyller Emma 18 år, grattis! Och då ska jag även dit, kommer hem igen på lördag. Och då är det direkt iväg till Nadims fest. Jag är jäkligt sugen på att festa nu, var alldeles för längesedan!

Missade skolan idag, vilket kändes jobbigt, men jag somnade runt halv sju pga att jag låg och försökte rensa tankarna. Men imorgon får jag inte missa någon lektion. Den här dagen har också gått åt till att försöka på ordning på saker och ting, och jag har en del saker att ta itu med, men skam på den som ger upp! Jag har inte varit arg idag i alla fall, vilket är bra. Och just nu är jag ganska avslappnad, vilket jag tackar Agalloch för. Väldigt skön och lugn musik. Sedan är det ju dags för In Flames snart, och då ska jag se till att få utlopp för mina aggressioner i moshen, så bäst att ni aktar er, haha.

Nu ska jag återgå till mitt filosofierande. Ha det gött!

RSS 2.0